Görsel Yönetim Araçları

Filtreler

YENİ
indirim
Fiyat Sorunuz
YENİ
indirim
Fiyat Sorunuz
YENİ
indirim
Fiyat Sorunuz
YENİ

A4 Dikey Evrak Şömizi

Görsel Yönetim Araçları

indirim
Fiyat Sorunuz
YENİ

Yazı Tahtası Kalemlik 3 lü

Görsel Yönetim Araçları

indirim
Fiyat Sorunuz
YENİ
indirim
Fiyat Sorunuz
YENİ

Zemin İşaretleme Bandı

Zemin İşaretleri

indirim
289.90 TL
YENİ
indirim
Fiyat Sorunuz
YENİ

Zemin İşaretleme Bandı L Şekil Mod2

Görsel Yönetim Araçları

indirim
Fiyat Sorunuz
YENİ
indirim
Fiyat Sorunuz
YENİ
indirim
Fiyat Sorunuz
YENİ
indirim
Fiyat Sorunuz
YENİ
indirim
Fiyat Sorunuz
YENİ

A4 Kanban Evrak Cebi Beyaz

Görsel Yönetim Araçları

indirim
Fiyat Sorunuz
YENİ

A4 Dikey Şömiz Ünitesi 5 li

Görsel Yönetim Araçları

indirim
Fiyat Sorunuz
YENİ
indirim
Fiyat Sorunuz
YENİ

İsonem Manyetik Sıva

Görsel Yönetim Araçları

indirim
Fiyat Sorunuz
YENİ

Çanta İçi Organizer

Düzenleyiciler

indirim
Fiyat Sorunuz
Görsel Yönetim Araçları hakkında

Görsel yönetim araçları, sanayi firmaları tarafından, hizmet sektörü de dahil olmak üzere pek bilinmemektedir.

Maalesef kurumlarda insanlar ’’İşi/Durumu İyileştirmek’’ için bir araya gelip birbiriyle konuşmuyor, birbirine sormuyor, birbiriyle paylaşmıyor, ortak hedefleri yok, ortak öncelikleri yok. Bu sebepten dolayı işin kalitesi düşüyor, işler gecikiyor, maliyet artıyor buna paralel olarak genel motivasyon düşüyor.

Her ne kadar tüm ilgililere açık olsa da, bilgisayar içindeki bilgilere bir kaç ekrandan geçerek ulaşabilmek, raporlar almak, gidişatı izlemek ve dar bir ekran çerçevesinde sağa sola, aşağı yukarı kaydırarak bütünü görmeye çalışmak zahmetlidir. Bilgisayar içine bir bakıma hapsolan veri / bilgi genellikle çalışanlar tarafından görünmezler. Bu tür veri bir süre sonra yalnızca yönetim talep ettiği için rapor haline getirilmeye başlanır. Yoksa başka türlü hiç bir değerlendirme kaydetmez.

Oysaki veriyi, performans göstergelerini sürekli görünür hale getirerek yönetmek işi iyileştirmek için gereklidir. İhtiyaç duyulan verinin bilgisayara girilmesi (CRM, ERP) doğru bir işlemdir; fakat bilgisayar içinde hapsolması değil. Bu veriler zaman zaman çeşitli yönetim raporlarına dönüşür ve bu raporlar stratejik yönetim ve bölümler arası yönetimde kullanılır.

Görsel yönetim, günlük yönetimin parçasıdır. Günlük yönetim günlük işin içinde olanların işidir.

Görsel yönetimin ana aracı görsel panolardır. İnsanlar bu panolar önünde biraraya gelir, görür, anlar ve harekete geçer.

Görsel panolar ihtiyaca göre tasarlanır. Bunların üzerinde değişiklik yapmak son derece kolaydır; hemen hemen her gün değişir. Panolar esneklik sağlar; tek yapacağınız bir veriyi silip yenisini işlemek ya da bir post-it yerini değiştirmektir. Dolayısıyla veriyi en son ve güvenilir haline getirdikten sonra gönül rahatlığıyla CRM ve ERP’ye girmek imkanı sağlar.

Verilerin panolarda görünürlüğünün belli bir çevrim ve yenilenme süresi vardır. Bu süre bazen saatler, bazen günler bazı durumlarda ise haftalar mertebesindedir. Ayrıca görselleştirilen sürecin hızının, panonun iletişim kapasitesini aşmaması gerekir.

Görsel iş yeri “sorulmayan soruların” cevabını verir. Peki insanlar neden sormazlar? Bazen “egolar, legolar” devreye girer, bazen insanlar “bilmiyor!” görünmek istemezler, bazen diğerinin bilgisine güvenmezler ve bazen alt kademeden birine sormak istemezler!

Peki sormayınca ne olur? Verisiz yönetirsiniz, şirket kaybeder.

Verisiz yönetmek israflara sebep olur; bunlardan bazıları: gözlemek, aramak, dolaşmak, tahmin etmek, kontrol etmek ve yine etmek, elleçlemek, saymak ve tekrar saymak, cevaplamak, rahatsız etmek, beklemek, tamir etmek, test etmek, duraklamak, acele etmek vb.

İnsanların bu israflarla boğuşurken yalnızca zamanları heba olmaz aynı zamanda motivasyonlarını kaybederler. Zira insan bilimsel olmasa da verimsiz çalıştığını hisseder ve bu his yalın yönetimin en önemli unsurlarından biri olan, çalışan için “amacı olmak ve varlık sebebinin ne olduğu” duygularını yok eder. İşte bu çalışan bir süre sonra düşünmeyi bırakır, yılgınlık başlar ve amirinden talimat bekler. Talimat gelmedikçe hareket etmez, düşünmez, inisiyatif kullanmaz, hele hele problem hiç çözmez!

Görsel yönetim, israf ve problemleri hızla ortaya çıkarır, görünür yapar. İsrafların yok edilmesi ve problemlerin çözümü için ilk kademe çalışanlara (ofiste uzmanlar, üretimde mavi yakalılar) sorumluluk yükler. Onların inisiyatif almasını ve işlerinde ustalaşmasını sağlar. Yalın yönetim tarzında hedef, her hiyerarşik seviyenin probleminin, yine o seviyedeki çalışanlar tarafından çözülmesidir.

Görsel düşünebilen kişi israfları gören ve bu israfa sebep olan veri eksiğini farkedebilendir.

Görsel düşünen kişinin odağı iki sorudur: “Neyi bilmek istiyorum?” ve “Neyi paylaşmalıyım?”. Paylaşması gerekenleri panosundan aktarır, bilmek istediklerini ise bir “safari”ye çıkmasına gerek kalmadan diğerlerinin panosundan öğrenebilmelidir.

Bilmek istediklerimize örneklerŞimdi ne yapmalıyım? Nasıl yapmalıyım? Ne zaman yapmalıyım? Ne 

zamana kadar yapmalıyım? Ne kadar yapmalıyım? Kime yapmalıyım? Kaç tane yapmalıyım? Nerede yapmalıyım? Kaç tane kaldı? Ne zaman hazır olacak? Bugün kim yok?

Paylaşmak istediklerimize örneklerYaptıklarım nerede, Şu an ne yapıyorum, Nasıl yapıyorum, Ne zaman ona ihtiyacım var, Bunu kim yapacak, Kaç tanesi hazır halde, Bugün nerede olacağım, Bir sonra ne yapacağım, Ne zaman gelecek, Hangi düzeltmeleri yaptım

Performans göstergelerinin anlık görünürlüğünün sağlanması çok kıymetlidir.

Veriler tüm ilgililere ve ilgili diğer bölümlere açık olmalıdır. Hedeften her tür sapma için hızla aksiyon almak kolaylaşır. Aksiyon almak problem çözmektir.

Görsel yönetimin asıl amacı süreçleri iyileştirmek yani problem çözmek ve çalışanı geliştirmektir. Problem çözmek ise sebepleri ortaya çıkarmak ve yeni çözüm önerileri geliştirmektir. Her çözülen problem ile aslında müşteriye daha iyi değer sunmak için standartlar biraz daha iyileştirilmiş olur.

Görsel yönetim panolarında birkaç farklı içerikte veri takibi olabilir ya da veri farklı panolara ayrılmış olabilir: hedeften sapma takibi, süreç adımlarında hangi aşamada olduğumuzun takibi gibi

Görsel yönetim ile birey ve takım performanslarını da izleyebilirsiniz. Böylece performans ve motivasyon artar. Çalışanların yetkinlik eksikleri netleştirilip geliştirilebilir.

Görsel panolar bölümlerin yerleştiği alanlar içinde bulunabileceği gibi, şirket verilerinin takip edildiği Görsel Odalarda (Japonca, Obeya) da bulunabilir.

Görsel yönetim uygulamalarında, kullanılmayacak ve performansı iyileştirmeye katkısı olmayacak hiç bir verinin toplanması beklenmemelidir. Aksi durum israftır.

Görsel yönetimin katkısıyla ilgili son söz: Algı ve öğrenmenin en yüksek olduğu ortam, takım halinde günlük yönetim panosu önünde yapılan toplantılardır 

Eposta ve telefon görüşmeleri ise bunun en alt seviyesi olarak tanımlanır. Uzun epostalar yazmak ya da telefon görüşmeleri yapmanın yönetim açısından değerini de böylece ortaya koymuş olalım.

Devamını oku
kaizenmarket-whatsapp
Size bir kampanya haberimiz var!
-->

Sepetinizde ürün bulunmamaktadır
ShopPHP E-Ticaret | v4